Команда Володимира Зеленського заговорила про можливе скасування військового збору. Керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що якщо в країні буде спостерігатися зростання економіки, то військовий збір з доходів буде знято. Але конкретних термінів він не назвав.

Якщо це станеться, у гаманцях українців щороку буде залишатися близько 20 млрд грн. Зі слів Андрія Богдана можна припустити, що в результаті такого повороту подій середня зарплата може бути збільшена приблизно на 150 гривень. Про це інформує видання Obozrevatel.

"Це питання бюджету. Якщо буде рости економіка. А вона вже почала зростати. Ви знаєте, що ВВП за другий квартал - 4,7%, чого не було раніше в Україні", - сказав глава ОП. Андрій Богдан

Володимир Зеленський

Повідомляється, що в поточному році громадяни української держави заплатять близько двадцяти мільярдів гривень військового збору. Тільки за перші шість місяців 2019 року в державний бюджет надійшло близько 10 мільярдів і 400 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вони були виплачені з заробітних плат, виграшів, а також доходів, задекларованих українцями. Ставка такого збору на сьогоднішній день становить 1,5 відсотка. Таким чином, з заробітної плати в десять тисяч гривень розмір військового збору становить всього лише 150 гривень. Ці гроші відразу вираховуються роботодавцем, а співробітнику дістається вже "чиста" зарплата.

Володимир Зеленський та Андрій Богдан

Військовий збір був введений Верховною Радою в серпні 2014 року для додаткового фінансування військових витрат. Передбачалося, що він буде діяти до 1 січня 2015 року. Але потім його продовжили з формулюванням "до завершення реформи ЗСУ".

Загалом українці заплатили в бюджет більше 69 млрд 526 млн гривень військового збору.

Нагадаємо, раніше батько глави Офісу Президента Андрія Богдана розповів про його стосунки з Коломойським

Як повідомляв портал "Знай.ua", зустріч Зеленського з Коломойським породила незабутні жарти: "Сфоткай, ніби я тут президент"

Також "Знай.ua" писав, що "Слугу народу" спіймали за негідним заняттям у Раді