Президент України Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки. Натомість він призначив його першим заступником голови Служби безпеки України.
Володимир Зеленський, призначивши ще на початку своєї каденції Бухарєва главою Служби зовнішньої розвідки, викликав чималий скандал. Справа в тому, що чиновник раніше отримав медаль російської ФСБ. Тепер же Бухарєв буде служити першим заступником Баканова.
Хто такий Владислав Бухарєв і чим він вже встиг прославитися
Біографія

Екс-головний розвідник України народився 14 березня 1969 року в Лебедині Сумської області. Навчався в Одеському електротехнічному інституті зв'язку ім. Попова, пізніше був курсантом Київського вищого військового інженерного училища зв'язку та, крім того, зовсім недавно закінчив Сумський державний університет і став кандидат юридичних наук.

З 1992 по 2007 рр Бухарев служив в органах СБУ на керівних посадах, а потім до 2010 року був першим заступником голови Державної податкової служби України. З 2010 по 2014 роки був пенсіонером СБУ, але довго на одному місці сидіти, мабуть, не зміг. Уже в березні 2014 року знову працював в Службі безпеки України на посаді заступника глави СБУ.

Зеленський зробив Бухарева головою Служби зовнішньої розвідки України 11 червня 2019 року, а з 15 липня цього року він став членом РНБО.

Соратник Тимошенко в попередній Раді



Чиновник був нардепом Верховної Ради VII скликання, входив до фракції Юлії Тимошенко "Батьківщина". На виборах висувався в парламент на мажоритарному окрузі №162 у Сумській області. У підсумку він набрав 20,62% голосів виборців.

У Верховній Раді Бухарев він був членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та главою Підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Активісти руху ЧЕСНО стверджували, що він прогулював пленарні засідання. За інформацією на сайті ВР, він був зареєстрований на 79% засідань і відвідав 81% зборів комітету. У той же час пропустив 7767 голосувань (був присутній на 47%).

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Медаль від ФСБ

У 2014 р Бухарев писав, що його 10 років тому Федеральна служба безпеки Росії нагородила за участь в міжнародній операції по запобіганню переправлення великої партії наркотиків - тоді він в Facebook опублікував свою агітаційну листівку, де вказана інформація про нагороду. "Я кілька разів бачив в інтернеті як люди дорікали мене в тому, що в моїх листівках написано про російську нагороду, тому я вважаю за потрібне розповісти вам звідки вона у мене", - написав Бухарев. Тоді він пзаявлял, що для нього це нагорода - показник це принциповості. "Також, люди дивуються, чому я вказав цей факт у своїх листівках. Я не хвалюся цією нагородою, але вважаю неправильним приховувати такі факти від людей. У мене є принципи, один з головних - чесність", - написав Бухарев.

Дружина - сценаристка "Квартал 95"

Журналістка Тетяна Ніколаєнко у своєму Facebook заявляла, що дружина Бухарева нібито працює сценаристом "Квартал 95", а сам Бухарев - кум актора студії Євгена Кошового. В тоді ще Адміністрації президента практично відразу спростували цю інформацію. "Ми з'ясували, що в Кварталі 95 вона не працювала", - сказала секретар заступника глави Адміністрації Ольга Руденко. При цьому Руденко відмовилася коментувати можливе кумівство Бухарева з Кошовим, оскільки "не знає" про це. Відзначимо, дружина Бухарева - Олена - викладач іноземної літератури Слов'янської гімназії в Києві. Бухарев - давній шанувальник "Кварталу 95". Він привозив квартальщиків на свій депутатський округ в Сумській області. Крім того, в Криму і в Києві Бухарєву і Зеленський живуть по сусідству.

Декларація

У декларації Бухарева багато нерухомості, елітних годинників, авто і т.д.: дві квартири в Києві на 100 і майже 200 кв. м, одна з яких - на вул. Білоруської, де був один зі штабів Володимира Зеленського, а також будинок на 700 кв. м в селі Вишеньки під Києвом (приблизна вартість - 40 млн грн). Його дочка Юлія володіє земельною ділянкою та квартирою на 75 кв. м в житловому комплексі DESNA residence в передмісті столиці (орієнтовно ціна - понад 1,2 млн грн).