Прізвище екс-президента Петра Порошенка не раз звуччало з прив'язкою до злочинних наказів, які привели до Іловайського котла. Чи буде все-таки проведено до кінця розслідування і названі винні у цих трагічних подіях, розповів новий головний військовий прокурор Віктор Чумак.

Чумак пообіцяв розслідувати Іовайский котел. Про це він заявив в ефірі програми "Право на владу", відповідаючи на питання народного депутата партії "Слуга народу" Ірини Верещук.

Вона нагадала про інтерв'ю Муженка, в якому він заявив, що Порошенко давав накази по Іловайському котлу.

"Я недавно прочитала інтерв'ю пана Муженка, який в 14-19 роках був керівником Генерального штабу і він називає прізвище президента Порошенко, як такого, хто давав накази, в тому числі по Іловайському котла, які потім привели до численних жертв, смертям і так далі. Чи готові взяти на себе таку відповідальність і все-таки розслідувати до кінця і назвати винних?", - запитала Верещук.

Чумак відповів, що він зобов'язаний розслідувати цю справу і він це зробить.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Коли я був політиком я міг вам відповісти, я готовий чи я не готовий. Коли я стою в ролі прокурора я не маю такої відповіді: я готовий чи я не готовий. Я повинен це зробити відповідно до закону, відповідно до кримінально-процесуального кодексу, якщо я побачу, що там є ознаки кримінального правопорушення я зобов'язаний це зробити і тому я це зроблю. Я теж читав це інтерв'ю, повірте його читали всі", - заявив він.