Старобільський районний суд Луганської області скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Рішення було прийнято у середу, 18 вересня.

Про це заявив адвокат Єфремова Олександр Мельников, повідомляє "Хвиля".

Мельников зазначив, що 18 вересня суд розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або заміни його. Він підкреслив, що захист вимагав взагалі скасувати запобіжний захід для підсудного.

"Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов'язання...Це найм'якший запобіжний захід, м'якше не існує. Фактично, людина просто зобов'язується з'являтися до суду", - повідомив адвокат.

Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, Єфремову повернуть закордонного паспорта, з нього знято обов'язок носити електронний браслет стеження. Мельников впевнений, що його клієнт буде виправданий судом у зв'язку з відсутність доказів провини.

Після реабілітації Єфремова захист має намір зайнятися залученням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування ексдепутата Ради. Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку утримання його під вартою понад 3 років.

Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Зазначимо, що Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. ГПУ висунула йому підозри за п'ятьма статтями, в тому числі і державній зраді. Відтоді суд багато разів продовжував йому арешт.

Олександр Сергійович Єфремов був першим заступником голови Партії регіонів та нардепом (2006-2014), головою фракції Партії регіонів у Раді 7 скликання (2010-2014). З листопада 2005 року він є керівником Луганської обласної організації ПР.

Нагадаємо, дружок Януковича Єфремов заявив, що фінансує бойовиків "ЛНР": "Я їх не зраджу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", відлуння епохи Порошенка дісталося до арештантів: за дверима Лук'янівського СІЗО кояться страшні речі.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський зізнався, які питання в майбутніх переговорах з Путіним вважає найскладнішими.