Президент України Володимир Зеленський презентував ряд проектів, які влада хоче реалізувати в Україні за рахунок іноземних інвесторів. Так, зокрема, він хоче створити в Україні власний "Голлівуд" та побудувати нове місто біля моря.

"Український Голлівуд"

Нещодавно Зеленський провів зустрічі із зірками світового кіно. Він зазначив, що в Україні є все необхідне для зйомки якісних кінокартин. Так, Зеленський запросив провідних фахівців Голлівуду для роботи в Україні.

"Морський Буковель"

Судячи з презентації, нове курортне місто планують побудувати в Одеській області. Причому, за словами Зеленського, це повинен бути абсолютно нове місто. Раніше першу чергу туристичного комплексу планували розмістити на 44 гектарах колишнього колгоспу "Маяк".

Ексгубернатор області стверджував, що земля була викуплена, але насправді ділянки були приватизовані між 2005 і 2010 роками за так званою фермерської схемою — їх абсолютно безкоштовно передали групі фізичних осіб "для ведення особистого сільського господарства". Відповідне розпорядження підписала тодішня голова Овідіопольської РДА Наталія Чегодар. Згодом вона стала першим заступником Палиці.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Більш того, враховуючи прагнення команди Зеленського легалізувати казино, це може бути не просто курортне місто, а український Лас-Вегас.

"Українські Альпи"

"Карпати великі, і у нас є гігантський потенціал стати східноєвропейськими Альпами. Зараз ми розглядаємо проект у Славському та Боржаві", - заявив раніше Зеленський. Як розповів голова Славської ВІДГ Володимир Бега, за планом будівництво курорту почнеться вже у 2019 році на північном схилі гори, Захар Беркут, з боку села Верхня Рожанка. А друга черга передбачає будівництво на горі Тростянець.

Весь комплекс буде включати до 65 км гірськолижних трас. Крім названих гір, під курорт планується задіяти такі гори і території, як Погар (Славське), Високий Верх (Волосянка), Чорна Ріпа до Ялынкуватого, Верхньої і Нижньої Рожанки Рожанки (у південній і південно-західній межі Львівської області). Загальний термін реалізації проекту становить три-п'ять років обсяг інвестицій — до $500 млн.

Нагадаємо, раніше новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський жорстко покарав заступників Богдана, і ось що він отримав у відповідь: "Хто більше працює, той...".