Президент України Володимир Зеленський закликав не вірити у страшилки, які розповсюджують через можливість зняття мораторію на продаж землі.

Про це Зеленський заявив під час виступу на конференції щодо реформи управління земельними відносинами, яка відбулася у четвер, 19 вересня.

За словами президента, українську землю зможуть купувати тільки фізичні і юридичні особи з України. Також глава держави закликав не боятися страшилок "про китайців, про арабів або про інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами".

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

"Земля належить українцям! У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни і українські компанії", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Зеленський назвав список країн, де немає ринку землі: це Північна Корея, Таджикистан, Венесуела, Куба, Конго, Україна. Водночас аудиторія додала до слів Зеленського, що ринку землі немає у Канаді, Ізраїлю, але президент урвав репліки словами: "У нас тут не урок географії".

Нагадаємо, Пальчевський застеріг Зеленського від трьох фатальних помилок: "Можуть погубити".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський представив нового губернатора Вінниччини: що відомо про Владислава Скальского.