19 вересня Верховна Рада 9-го скликання проголосувала за закон про повне «перезавантаження» органів прокуратури. Ініціатором документа став президент Володимир Зеленський. Так, у другому читанні закон було прийнято 259 голосами народних депутатів.

Новий закон передбачає скорочення числа прокурорів у півтора рази і підвищення зарплат співробітникам, які залишилися. Максимальну чисельність працівників органів прокуратури скоротять з 15 тис. до 10 тис. осіб. Однак зарплати повинні підняти на 6 тис. грн.

Також реформують структуру прокуратури. Головним органом буде не Генпрокуратура, а Офіс генпрокурора. Варто відзначити, що військові прокуратури і зовсім приберуть.

Працівники органів прокуратури повинні мати вищу юридичну освіту і стаж роботи у сфері права.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, що Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховна Рада перегляне закон про пенсійний вік для жінок.

Також портал Знай.uа писав, що українці висунули Зеленському ряд вимог.