У Міністерстві закордонних справ розкрили текст домовленостей, які замінили "формулу Штайнмаєра".

Про це повідомив глава МЗС Вадим Пристайко в інтерв’ю "Європейській правді".

Він розповів про чітко виписані формулювання, які узгодили радники на зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Радники "нормандської четвірки", за його словами, погодили не "формулу Штайнмаєра", а інше чітке формулювання.

Вадим Пристайко

Відповідно до нього, закон про особливий статус Донбасу застосовується на тимчасових умовах, з моменту проведення виборів. На постійній основі він почне діяти після визнання БДІПЛ ОБСЄ того, що вибори відповідають високим стандартам.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом в день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені та проведені у відповідності до Конституції України та спеціальним законом України, що регулює проведення місцевих виборів у згаданих районах. Він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації остаточних висновків місією БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі усталеної практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому дочасних місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству і в якому міститься відповідь на питання, погоджене у Нормандському форматі, схвалене у Тристоронній контактній групі та направлене Україною у її запрошенні та чинним головою ОБСЄ Директору БДІПЛ", - йдеться у тексті.

Вадим Пристайко

Глава МЗС підкреслив, що у новому формулюванні кордон, наявність чи відсутність збройних формувань не згадуються.

"І про те, що Пристайко погодився на проведення виборів під дулами автоматів Калашникова, там також нічого немає", - Вадим Пристайко.

Нагадаємо, у Путіна занервували через формулу Штайнмайера.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Зеленського готуються ввести миротворців на Донбас.

Також Знай.ua писав, Україна погодилася на особливий статус Донбасу.