Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак повідомив подробиці того, як готують нові списки з обміну полоненими з Російської Федерацією. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю Лівий берег.

Єрмак поки що не готовий озвучити дату нового обміну, проте уточнив, що вже готуються нові списки.

Помічник президента відзначає, що група в Мінську займається питанням саме погодження списків, адже їх потрібно підтвердити не тільки з українською, але й з того боку. Складність і копіткість даної роботи полягає в тому, що є люди, які знаходяться безпосередньо на території Росії і Криму, а є ті, які знаходяться на підконтрольних територіях.

Сам президент України Володимир Зеленський постійно підкреслює, що принцип повернення незаконно утримуваних громадян України Росією не тільки прописаний в мінських угодах, але і є пріоритетним. Він підкреслював, що українці хочуть, щоб "всі наші люди повернулися додому".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Ермае не став називати точну кількість осіб, які утримуються на окупованому Донбасі і увійдуть в списки на обмін. Він підкреслив, що на даний момент не може називати конкретні цифри.

Нагадаємо, звільнені з російського полону українці можуть їхати, куди хочуть.

Як повідомляв Знай. ua, Сенцов ошелешив гучним зверненням про Крим і Донбас.

Також Знай. ua писав, що Пристайко з команди Зеленського пояснив, що перешкоджає звільненню решти українців.