Посла України в США Валерія Чалого планують замінити, тому що у Білому домі ним незадоволені. Про це заявив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак, передає LB.ua.

За його словами, новий дипломат з'явиться після візиту глави держави в Америку. Також Єрмак розповів, хто повинен стати новим послом у США.

"Цим питанням займається Міністерство закордонних справ. Я думаю, що мене підключать безпосередньо, коли вже будуть виведені, напевно, основні фаворити. Поки що я просто чую якісь прізвища. Виходячи з того, що я був у Штатах, провів там два щільних дня, зустрічаючись в Конгресі і в Білому домі, думаю, що послом має бути людина нової формації. Ми ж хочемо нові відносини зі Штатами? Це має бути людина, яка дуже зацікавлена в тому, щоб ці відносини були новими, яка розуміє особливості американської внутрішньої політики, говорить гарною англійською мовою. Не боїться ламати стандарти, вміє комунікувати, по-хорошому заповзятлива. Думаю, найближчим часом ми дізнаємося, хто це. Поки що можу сказати, що під час зустрічей в Америці мені задавали питання щодо того, що буде з посольством. І коли я говорив, що ми будемо змінювати посла, чув слова вдячності", – пояснив Єрмак.

Андрій Єрмак

Помічник Зеленського додав, що в Білому домі Валерія Чалого вважають послом саме Петра Порошенка, але не України.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, що Білий дім не має наміру публікувати транскрипт розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США розглядають можливість імпічменту президента Дональда Трампа.

Також портал Знай.uа писав, що Трамп розкритикував Європу за жадібність для України.