Президент України Володимир Зеленський ветував закон №1098, який необхідний для проведення процедури імпічменту про тимчасові слідчі і спеціальні комісії. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Закон повернули до парламенту з пропозиціями Зеленського.

Нинішній закон наявність ТСК парламенту — колегіального тимчасового органу, завданням якого є здійснення парламентського контролю і розслідування з питань, що становлять суспільний інтерес.

Також в ньому пропонується введення покарання для осіб, крім президента, якщо вони відмовляються від дачі показань як свідок, експерт або перекладач або надання завідомо недостовірних свідчень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Термін діяльності спеціальної слідчої комісії, уповноваженої на розгляд імпічменту, складе три місяці. Після закінчення цього терміну повинні бути представлені висновки та проект постанови про звинувачення президента чи проект постанови Верховної Ради про припинення розгляду питання імпічменту.

Також комісії вимагається отримання висновку Конституційного суду та Верховного суду, а також підготовка доповіді для розгляду на пленарному засіданні Ради.

Нагадаємо, Зеленський підписав доленосний закон про оборону України.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський "подкрутит гайки" маршрутникам після смертельного ДТП в Одесі.

Також Знай. ua писав, що Зеленський зустрівся з діаспорою в США, українці поділилися враженнями.