У Верховній Раді розробляють спрощені правила розмитнення старих автомобілів з іноземною реєстрацією

Глава Державної митної служби Максим Нєфьодов вважає, що запровадження фіксованої ціни на розмитнення старих євроблях є вмотивованим і цілком можливим.

Очільник ДМС зазначив, що основні проблеми виникають при розмитненні автомобілів старіших за 10 років.

"Оцінити вартість автомобіля, якому 15 років, і дивитися, скільки разів він був битий чи пофарбований, для митниці досить важко і проблемно", - розповів він.

Максим Нєфьодов

Нєфьодов підкреслив, що різниця у вартості в 500 доларів може бути істотна.

"Тому для найдешевших авто було б логічно зробити якусь фіксовану суму за розмитнення, щоб спростити цей процес і зменшити число скандалів і можливих корупційних ризиків", - вважає керівник митниці.

Як зазначив Нєфьодов, зараз Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної ради розробляє законодавчі зміни, які стосуються спрощення розмитнення старих євроблях.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Нагадаємо, команда українського президента Володимира Зеленського пішла на поступки власникам автомобілів на єврономерах

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський підписав головний закон "євробляхам".

Також Знай.ua писав, у Кабміні придумали новий спосіб розмитнення "євроблях": що обов'язково потрібно знати