До скандальної телефонної розмови Володимира Зеленського та Дональда Трампа причетні понад 20 як американських, так і українськіх чиновників. Не обійшлось, звісно, і без глави Кремля Володимира Путіна, йдеться на різноманітних американських ЗМІ.

Нагадаємо, що цими днями Білий дім оприлюднив стенограму розмови Володимира Зеленського та Дональда Трампа, у якій ймовірно відбувався тиск з боку американського президента.

Як відзначається, до цієї розмови приклали руку чимало американських політиків: адвокат Трампа Рудольфа Джуліані, генеральний прокурор США Вільям Барр та державний секретар Майкл Помпео, віце-президент США Майк Пенс, виконувач обов’язків директора Національної розвідки США Джозеф Магуайр, юридичний консультант Білого дому Пет Чиполлоне.

Також причетні і деякі конгресмени — спікер Палати представників Ненсі Пелосі, голова Розвідувального комітету Адам Шифф і головний член цього комітету Девід Нуньєс, активний захисник Трампа в процесі розслідування в процедурі імпічменту.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

З боку України в так званому процесі відзначилися: колишні генпрокурори Юрій Луценко та Віктор Шокін, помічника президента України Андрій Єрмак, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, радник Державного департаменту США Улріх Брехбул, посол США при ЄС Гордон Сондленд, колишній посол США в Україні Марі Йованович, генеральний інспектор розвідки США Майкл Аткінсон.

Окрім цього, у скандалі фігурує й ім'я російського президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, що Зеленський і Порошенко засвітилися в передвиборчому ролику Трампа.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Путіна відповіли на звинувачення про причетність до скандалу в США.

Також портал Знай.ua писав, що Курт Волкер подав у відставку з посади спецпредставника США по Україні.