Президент США Дональд Трамп мав розмову із Володимиром Зеленським. Політики Німеччини прокоментували зустріч лідерів. Як написало видання Spiegel, вони порахували цю розмову образливою для німецького уряду.

Джерела зазначили, що Зеленський не тільки не оцінив дипломатичні зусилля Меркель, але і погодився з Трампом у тому, що Німеччина мало робить для України.

"У першу чергу, саме канцлер Німеччини і колишній міністр закордонних справ Штайнмайєр зробили все для того, щоб регіон не перетворився в осередок військового конфлікту", — цитує видання лідера фракції Соціал-демократичної партії в бундестазі Рольфа Мютцениха.

У той же час український посол у Берліні Андрій Мельник, як виразилося видання, намагається "склеїти уламки". Він каже, що Зеленський цінує величезне значення канцлера Німеччини.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Видання підкреслило, що провину за ситуацію Німеччина покладає на Вашингтон. На думку політиків, Трамп використовує владу "у своїх особистих інтересах, в інтересах своєї передвиборчої боротьби, а також проти Німеччини та Європи".

Як пише видання, уряд Німеччини не оцінила вчинок Зеленського, який у розмові з Трампом не згадав про внесок Меркель у світ на Україні.

Голова фракції СДПН у бундестазі Рольф Мютцених додав, що саме Меркель робила все для того, щоб українська територія не перетворилася на осередок військового конфлікту.

Як зазначається, виправляти ситуацію намагається посол Києва в Берліні Андрій Мельник. Він говорить владі, що Зеленський не забув про величезну особисту участь Меркель.

Нагадаємо, раніше слідом за Волкером з Конгресу полетять інші чиновники: скандал з Трампом і Зеленським набирає обертів.

Також Знай.uа писав, що у президента повідомили, чого слід очікувати жителям Донбасу.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Порошенко "провів" Волкера після відставки і заговорив про наступника: "Непросто буде перевершити".