В кулуарах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи український режисер Олег Сенцов зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Говорили про позицію французького президента щодо Володимира Путіна та про підтримку українських політичних в'язнів.

Колишній бранець Кремля Олег Сенцов розповів Макрону про українських заручників на Донбасі, в Криму та РФ. Окрім того, український режисер подарував свою тюремну чашку і попросив пам’ятати про українців. Про зустріч Сенцов написав на своїй сторінці в Facebook.

Зустріч Сенцова та Макрона

Режисер висловив вдячність за сприяння Франції у звільнені українських полонених та надання підтримки Україні. Зі слів Олега Сенцова, Макрон не збирається зупинятися на досягнутому.

"Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі (президента РФ Володимира Путіна) і чи довіряє йому. Відповіді мене задовольнили", - написав режисер. Олег Сенцов

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Українець під час розмови в більшості старався говорити про тих політв'язнів, які досі залишаються за гратами. Сенцов розповів про тих 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії, які стали бранцями кремля за останні роки.

Еммануель Макрон

Олег Сенцов повідомив Еммануеля Макрона, що більшість із полонених це кримські татари. Вони були засуджені Кремлем за свої політичні та релігійні переконання. В результаті окупанти намагаються представити кримських татар, як ісламських терористів.

А щоб інформація краще закріпилася колишній в'язень навіть подарував президенту Франції свою тюремну чашку. Сенцов пояснив, що не так важливо, чи буде Макрон зберігати цей кухоль, чи викине його в смітник, тому що найважливіше зовсім інше - не забувати про українських бранців.

На останок Сенцов та Макрон обійнялися. Зустріч пройшла в Страсбурзі під час осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, раніше Олег Сенцов презентував у Львові нову книгу

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сенцов розповів хто може перемогти Путіна

Також "Знай.ua" писав, що Сенцов готовий потиснути руку Путіну