У США завершили процедуру підготовки продажу Україні протитанкових систем Javelin. Загальна сума угоди становить 39 мільйонів доларів.

Про це пише видання POLITEKA.

Згідно з угодою, в Україну поставлять 150 протитанкових ракет і дві додаткові ракетні установки. Поки офіційно про це не повідомляється, однак американські чиновники заявляють, що про це оголосять пізніше.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Зазначимо, що Україна подала запит на купівлю американських протитанкових систем Javelin ще влітку цього року. Варто додати, що цей продаж відділений від дозволеної Конгресом військової допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Javelin – головна протитанкова зброя армії та морської піхоти США, яка дозволяє солдату або морського піхотинця стріляти та швидко рухатися, тому що ракета спрямовується до мети.

поставки Javelin для України
поставки Javelin для України

Україна з початку військової агресії Росії навесні 2014 року вела переговори з США про постачання летальної зброї. До весни 2018 року Вашингтон постачав Київ тільки нелетальну допомогу й допомагав у підготовці українських військових. 1 березня 2018 року Державний департамент США прийняв рішення про продаж Javelin Україні. 22 травня в Україні вперше випробували Javelin.

Нагадаємо, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що розвідника взяли під цілодобову охорону після скарги на дзвінок Трампа Зеленському: у чому зізнався інформатор.