Генеральний інспектор Держдепартаменту США Стів Лінік проведе спеціальний брифінг для співробітників декількох комітетів Палати представників і Сенату США щодо України. Брифінг відбудеться у середу, 2 жовтня.

Про це повідомляє видання ABC News.

Термінова зустріч Конгресу США буде стосуватиметься документів, отриманих від канцелярії юрисконсульта Держдепартаменту. Очікується, що Лінік зустрінеться зі співробітниками Конгресу на Капітолійському пагорбі. Інших подробиць брифінгу поки немає.

Зазначимо, що формат і час проведення брифінгу обраний дуже незвичайний. Зокрема, він пройде під час перерви в Конгресі. Припускають, брифінг буде пов'язаний з недавнім звинуваченням на адресу президента США Дональда Трампа. Трампа звинуватили у тому, що він тиснув на президента України Володимира Зеленського, аби відкрити справу проти свого головного опонента на виборах президента Джозефа Байдена, а також про взаємодію адвоката президента США Руді Джуліані з українськими чиновниками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

Варто зауважити, що в останні тижні Держдепартамент США піддався критиці за те, що пов'язав Джуліані з численними українськими чиновниками для поновлення розслідування щодо минулого віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

Генеральний інспектор Стів Лінік є внутрішнім слідчим і наглядачем Держдепартаменту, і офіс, як правило, діє незалежно від політичного керівництва департаменту.

Нагадаємо, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що розвідника взяли під цілодобову охорону після скарги на дзвінок Трампа Зеленському: у чому зізнався інформатор.