Відтепер народних депутатів чекає суворе покарання за порушення в Раді. Наприклад, за прогули народних обранців каратимуть позбавленням мандата, а за кнопкодавство - притягнуть до відповідальності.

Невідкладний законопроект про внесення змін до статті 81 Конституції запропонував український президент Володимир Зеленський. У статті йдеться про приводи для відсторонення нардепа від посади. Перелік підстав для звільнення поповнився прогулами. До кінця року Рада проголосує за відповідний законопроект.

Верховна Рада
Верховна Рада

Цю інформацію повідомила представник уряду у Верховній Раді, депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук.

Вона розповіла, що депутатів-прогульників залишатимуть без премій, як це відбувається у нормальних людей по всій країні:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Такі штрафні санкції вже давно діють стосовно народних депутатів, які прогулюють комітети або голосування. А також, звичайно, є законопроект, який ми розглядаємо, про втрати мандата, але він проголосований лише в першому читанні". Ірина Верещук

Верховна Рада
Верховна Рада

Верещук зазначила, що згідно з новим законом депутатів за порушення можуть позбавити мандата і навіть притягнути до кримінальної відповідальності:

"Притягнення до відповідальності за кнопкодавство і позбавлення мандата за відсутність на третині пленарних засідань ради або комітетів протягом однієї сесії без поважних на те причин". Ірина Верещук

Нагадаємо, що Ілля Ківа, народний депутат "Опозиційної платформи - За життя" чіпав свої геніталії під час засідання Верховної Ради. Делікатний момент потрапив на камеру журналіста Всеволода Філімоненко.

На сайті Знай.uа писали, що депутати Львівської облради звільнили заступника Володимира Гірняка.

Крім того, Знай.uа писав про те, що на сесійному засіданні Верховної Ради вперше помітили щасливого власника новенького iPhone 11 Pro.