У справі одіозного колишнього судді-баночника Миколи Чауса з'явились нові цікаві подробиці. ДБР знайшло докази причетності екс-президента Петра Порошенка до втечі Чауса за кордон.

У дружини колишнього судді Миколи Чауса, якого підозрюють в корупції, пройшли обшуки, в ході яких правоохоронці вилучили техніку та флешки. Про це повідомляють "Українські Новини".

Зазначається, що Державне бюро розслідувань провело обшуки за місцем проживання дружини Чауса ще 13 вересня на підставі постанови слідчого судді Печерського районного суду Києва Карабаня.

В ході слідчих дій було вилучено: 2 ноутбука, планшетний комп'ютер, MP3-плеєр, sim-карта Muhabbet Kart SIMPLUS, флеш-носій Transcend 2 Gb і флеш-носій Sony 2 Gb, а також 2 sim-карти. 16 вересня суд заарештував все вилучене майно .

Речові докази, отримані в результаті обшуків, вказують на можливу причетність оточення колишнього гаранта Порошенка до вивезення судді Чауса з України в Молдову.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів. Гроші Чаус зберігав у банках, закопаних на подвір'ї свого будинку, через що й отримав відповідне прізвисько.

Верховна Рада підтримала подання ГПУ про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак, затримати його не вдалось - Чаус втік з України до Молдови.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

11 листопада 2016 року служителя Феміди оголосили в міжнародний розшук по лінії Інтерполу з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну.

В останній день лютого 2017 Чауса затримали в Молдові співробітники прокуратури на запит ГПУ, ініційований НАБУ

САП заявила про намір вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства. Втім, екстрадиція Чауса досі так і не відбулася.

Нагадаємо також, захист Чауса попросив президента Молдови Ігора Додона надати судді політичний притулок.

Як повідомляв портал Знай.ua, судді-втікачеві Чаусу продовжили утримання під вартою в Молдові.

Також Знай.ua писав, суддю Миколу Чауса викрили в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів.