Адвокати судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві, попросили у влади Молдови надати йому політичний притулок.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами керівника Антикорупційної прокуратури Віорел Морар, Чаус незаконно перетнув кордон, тому місцеві правоохоронці взяли його під варту на 15 діб. На даний час у Генпрокуратурі готують ряд документів, згідно яких з'явиться можливість екстрадиції судді-втікача до України.

Дізнавшись про це його правозахисники звернулися до президента Молдови Ігора Додона з проханням допомогти підзахисному в отриманні статусу "політичного біженця" та залишитися в країні на час розгляду кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що до правоохоронців із повинною прийшов київський суддя Микола Чаус, якому інкримінують отримання неправомірної вигоди.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще