Керівництво НАТО Північноатлантичної ради планують відвідати Україну, зокрема Одесу та Київ, 30-31 жовтня. Про це повідомив глава Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, пише Громадське.

Наголошується, що візит запланований 30 і 31 жовтня. Представники Альянсу відвідають Київ і Одесу.

Військові навчання НАТО в Україні
Військові навчання НАТО в Україні

"Це досить потужний сигнал підтримки суверенітету і територіальної цілісності України зі боку НАТО. Водночас в одеський порт увійдуть кораблі постійної військово-морської групи НАТО", - заявив Винників.

У час візиту генсек Альянсу Йенс Столтенбенг проведе комісію Україна - НАТО в Києві, в якій візьме участь президент Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

НАТО
НАТО

"Цей візит є дуже важливим, і він підкреслить всі пункти цьогорічного порядку денного, які є у відносинах між НАТО та Україною", - вважає Александер Вінніков.

Також представники керівного органу НАТО зустрінуться з новообраними народними депутатами, новим складом уряду і представниками громадянського суспільства. Слід нагадати, що представники НАТО підтримали Україну щодо зусиль стабілізувати мінські домовленості.

Нагадаємо, в НАТО зробили гучну заяву щодо формули Штайнмаєра.

Як повідомляв портал Знай.ua, тисячі добровольців висунули жорсткий ультиматум Зеленському

Також Знай.ua писав, розведення сил на Донбасі, а саме в Золотому має розпочатися 9 жовтня під керівництвом ЗСУ і ООС.