У четвер, 10 жовтня, президент Володимир Зеленський провів прес-марафон у приміщенні Kyiv Food Market. Там глава держави заявив, що Україна готова до нового взаємообміну військовополоненими, але російська сторона хоче обговорити це питання під час саміту в нормандської форматі.

"Ніхто ніколи не забуде жодної людини, яка перебуває за гратами", - підкреслив Глава держави.

За словами Зеленського, влада підготували кілька списків. Щодо українців, які утримуються в РФ і знаходяться в ув'язненні в ОРДЛО, влада "готова до звільнення хоч завтра", але рішення буде винесено на зустрічі нормандського формату. Існує також список тих, зміст яких не підтверджується бойовиками. Звільнити їх буде набагато складніше.

"Ми будемо знаходити інші формати, як повернути наших людей. Один з них - це Мінськ. Є ще один, який спрацював, - мої прямі переговори з президентом РФ", - підкреслив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, питання від Знай.uа змусило Зеленського на мить забути про політику.

Раніше Знай.ua повідомляв, Володимир Зеленський емоційно розповів про свій графік.

Також Знай.ua писав, Зеленський сказав, чого ще не робив на посту президента.