До українського парламенту внесли законопроект про перенесення святкування Дня незалежності України та надання офіційного статусу червоно-чорному прапору. Даний проект закону було внесено позафракційним нардепом, членом ВО "Свобода" Оксаною Савчук.

Про це стало відомо завдяки проекту закону опублікованому на сайті Верховної Ради.

Так, Савчук запропонувала зробити 22 січня 1918 року датою відліку української незалежності і відзначати державне свято замість 24 серпня саме в цей день. При цьому, 24 серпня, згідно з документом, залишиться червоним днем календаря, однак буде вважатися Днем відновлення незалежності.

Савчук також виступила за офіційний статус для червоно-чорного прапора. Вона пропонує вважати його прапором Національної гідності, який в певні дні повинен підніматися на державних установах поряд з національним прапором.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, мокрі носи забезпечено: синоптики засмутили запорожців прогнозом на 12 жовтня.

Як повідомляв Знай.uа погода на вихідні: в Україну повернеться обіцяне синоптиками "бабине літо".

Знай.uа писав, у Києві закриватимуть три станції метро: де ризикуєте застрягти на День захисника.