Президентська кампанія Джо Байдена надіслала листа до Twitter у середу, в якому просить платформу відхилити будь-які політичні оголошення, розміщені в рамках кампанії переобрання Дональда Трампа, які вводять в оману виборців оскільки містять неправдиві заяви.

Всі звинувачення пов'язані з заявами соратників Трампа про Українупише The Verge.

Джо Байден
Джо Байден

"Колишній віце-президент Джо Байден пообіцяв Україні 1 мільярд доларів, якщо країна звільнить прокурора, який розслідує справу, пов'язану з його сином Хантером", - працівники кампанії Байдена скаржилися саме на ці посади, але соцмережі заявили, що вони не порушують правила з сайту.

Хоча сам Трамп неодноразово висував звинувачення своєму супернику, причому без доказів того, що Байден дійсно займається "чорними" угодами в Україні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У листах кампанії Байдена кажуть, що вони ставлять компанії до відома про абсолютну брехливість цих вимог. Оскільки кампанія з виборів у листопаді 2020 року в США набирає обертів, Facebook та інші соціальні мережі відчувають тиск на внутрішню політику та правила, що пов'язано з виборами. Американські спецслужби виявили, що ці сайти використовувалися в російській кампанії, щоб вплинути на президентські вибори 2016 року, але Москва відкинула цю вимогу.

"Наш підхід заснований на фундаментальній вірі Facebook в свободу слова, повагу до демократичного процесу і віру в те, що в зрілих демократіях з вільною пресою політична мова, можливо, вже є самою ретельно вивчається промовою", — написала в листі Кеті Харбат.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

У той же час представник кампанії Байдена назвав рішення Facebook "неприйнятним". А от кампанія Трампа заявила, що оголошення не містило ніяких помилкових тверджень.

"Наша реклама на 100% точна", — сказав представник кампанії Трампа Тім Мурто. "Правда болить, і не дивно, що Байден не хоче, щоб хто-небудь це почув".

Така ж ситуація склалася і з Twitter і Google. Відчуваємо, що це буде спекотний рік по новинам із США — кібератаки, фальсифікації, помилкові розсилки і багато чого іншого, за що ми будемо пильно стежити.

Нагадаємо, що президент Америки Дональд Трамп розлютився після того, як журналіст поставив йому питання про телефонну розмову з українським президентом Дональдом Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Також Знай. ua писав, що Зеленський та Трамп проігнорували день народження Путіна, Пєсков вже "пожалівся": "Я не бачив".