Розслідування The New York Times щодо авіаударів російських військових в Сирії показало, що армія РФ бомбила не тільки військові об'єкти, а й цивільні лікарні.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела.

Щонайменше 4 цивільні госпіталі постраждали від озброєних атак росіян.

"Військово-повітряні сили Росії неодноразово бомбардували лікарні в Сирії, щоб зруйнувати останні осередки опору президенту Башару Асаду", - йдеться у розслідуванні.

теракт в Сирії
теракт в Сирії

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згідно з даними The New York Times, аналіз раніше не опублікованих радіозаписів ВВС Росії, журналів спостережень на літаках та облікових записів свідчить про вибухи чотирьох лікарень лише за 12 годин у травні. Також ічнують свідчення причетності російських пілотів до кожної з них.

12-годинний період, що починається 5 травня, являє собою невеликий фрагмент повітряної війни в Сирії, але є мікрокосмосом чотирирічного військового втручання Росії в громадянську війну в Сирії. Новий фронт у конфлікті відкрився цього тижня, коли турецькі сили перетнули кордон у рамках кампанії проти очолюваної курдами курсів.

Удар по Сирії
Удар по Сирії

Росію вже давно звинувачують у здійсненні нападів на лікарні в районах, які контролюють повстанці, як допомогу союзнику диктатору Башару Асаду. Правозахисники Human Rights, які відслідковують напади на медичних працівників у Сирії, зафіксували щонайменше 583 подібні атаки - починаючи з 2011 року, та 266 - відтоді, як РФ офіційно втрутилася у конфлікт у вересні 2015 року.

Відео, отримане від свідків та перевірене The Times, підтвердило здійснення трьох авіаударів. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш розпочав розслідування авіаударів по лікарнях у серпні.

Розслідування триває досі і має на меті визначити, чому лікарні, які добровільно додали себе до списку цивільних об'єктів Організації Об'єднаних Націй, який був наданий Москві та іншим учасникам бойових дій, щоб не допустити нападу на них, все ж потрапили під обстріл.

Нагадаємо, російські бойовики влаштували спекотний день українським воїнам напередодні Покрови: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа танкісти ЗСУ "на відмінно" знищили противника: фото з місця подій.

Знай.uа писав, Путін знайшов винних у зриві розведення сил на Донеччині: "Президент не може".