У середу, 16 жовтня, у телеграм-каналі Президента України Володимира Зеленського з’явилось перше повідомлення про офіційний візит до Латвії.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Латвія – один з наших найближчих сусідів і добре розуміє виклики, які постали перед Україною. Я вдячний за вашу солідарність, незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також вагому практичну допомогу в протидії агресії на Донбасі”, - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Зеленський із першою леді вже зустрілись із латвійським лідером Егілсом Левітсом.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Домовилися продовжити скоординовану взаємодію наших держав у міжнародних інституціях – ООН, Раді Європи, ОБСЄ, а також у форматах міжпарламентської взаємодії. Допомога у гуманітарних питаннях надзвичайно важлива для нас", – заявив Володимир Зеленський після зустрічі з Президентом Латвії Егілсом Левітсом.

Відбулася церемонія з привітання і рукостискання президентів та їхніх дружин, після чого прозвучали гімни двох країн. Олена Зеленська, як завжди вигладала неперевершено. Костюм у теплих пастельних тонах додавав жіночності її образу.

Офіційний візит українського президента розпочався о 10:30 з в Президентському палаці – Ризькому замку.

Згідно програми візиту Володимир Зеленський зустрінеться і поспілкується з українською громадою Латвії, а також відвідає Ризьку середню українську школу і покладе квіти до пам'ятника Т. Г. Шевченка в центрі Риги.

Завершиться офіційний візит глави держави участь в урочистому відкритті меморіальної дошки до 100-річчя відкриття першої дипломатичної місії України, а саме Української Народної Республіки в Ризі.

На сайті президента Латвії йдеться, що під час зустрічі у Ризькому замку Левітс обговорить із Зеленським відносини двох країн, відносини Європейського Союзу та України, а також "Ініціативу трьох морів".

Нагадаємо, раніше йшлося, що в Латвії з великим нетерпінням чекають Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський зустрінеться з Президентом Латвії Егілсом Левітсом у Ризькому замку, деталі офіційного візиту.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленського із першою леді урочисто привітали у Латвії: церемонія офіційної зустрічі із Егілсом Левітсом.