Міністр Соціальної політики України Юлія Соколовська повідомила, що в 2019 році "чорнобильцям" додатково виділять 354,6 млн грн з Державного бюджету.

У міністерстві запропонували внести зміни до закону про Державний бюджет України на 2019 рік, які стосуються збільшення видатків за програмою соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

З держбюджету виділять додаткові кошти для чорнобильців


Законопроект про внесення змін до держбюджету №2283 від 17.10.2019 зареєстрований у Верховній раді і очікує голосування. Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська повідомила про це на своїй офіційній сторінці у Facebook.

"Ми щиро сподіваємося, що народні депутати підтримають нашу ініціативу і проголосують за законопроект! В наших спільних інтересах робити усе можливе, аби і надалі захищати тих, хто цього реально потребує!", - написала міністр. Юлія Соколовська

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Допис Юлії Соколовської

Якщо депутати ухвалять поданий законопроект, то найближчим часом буде додатково виділено 354,6 млн грн. Повідомляється, що на даний момент сума, виділена на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, складає 1 млрд 980,9 млн грн.

Для чорнобильців із бюджету виділять додаткові кошти

Бюджетні кошти будуть спрямовані:

  • на виплату грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування;
  • на доплату за роботу в зоні відчуження, виплату щорічної та додаткової відпусток;
  • на відшкодування Фонду соціального страхування витрат на виплату допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах;
  • на виплату компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю, та допомоги на оздоровлення.

Юлія Соколовська

Міністр Юлія Соколовська наголосила, що таким чином буде покрита заборгованість перед чорнобильцями. З її слів, коли гроші надійдуть у відомство, вони одразу будуть розподілені між регіонами для цільового використання.

Нагадаємо, раніше у Зеленського анонсували перезавантаження Мінсоцполітики

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пенсійним фондом України триває фінансування пенсій

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського порівняли пенсії суддів та простих українців