Міністр Соціальної політики Юлія Соколовська повідомила, що у 2019 році планується додатково виділити близько 787 млн грн на забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації.

У відомстві ініціювали внесення змін до закону про Державний бюджет України на 2019 рік за програмою забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації. Про це повідомляє преслужба Мінсоцполітики.

Юлія Соколовська

Законопроект №2283 від 17.10.2019 зареєстрований у Верховній раді і очікує на голосування. Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська повідомила про це на своїй офіційній сторінці у Facebook.

"На забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації (ТЗР) буде додатково виділено 786 млн 950,5 тис. грн (зараз на це передбачено 1 млрд 210 млн грн). Це дозволить виготовити додатково близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю”, - написала міністр. Юлія Соколовська

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Юлія Соколовська

Повідомляється, що у вересні цього року, завдяки спільним зусиллям нового керівництва Міністерства соціальної політики з Бюджетним комітетом Верховної Ради, особи з інвалідністю отримали додаткових 82 млн грн. Таким чином це не перший крок із фінансування ТЗР для зазначених категорій населення.

"Наша мета на цей рік - повністю покрити потреби людей з інвалідністю у ТЗР без будь-якої пріоритизаціі та вибірковості”, наголосила Соколовська. Юлія Соколовська

У Мінсоцполітики виділять додаткові кошти для осіб з інвалідністю

Міністр соціальної політики підкреслила, що регіональні управління соціального захисту населення почали отримувати кошти, які не надійшли вчасно у зв‘язку із раніше прийнятою постановою КМУ і зміною процедур фінансування.

Нагадаємо, раніше у Зеленського анонсували перезавантаження Мінсоцполітики

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пенсійним фондом України триває фінансування пенсій

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського порівняли пенсії суддів та простих українців