Вищий антикорупційний суд виніс вирок щодо колишнього заступника секретаря Ради безпеки та оборони України Олега Гладковського. Так, його заарештували на два місяці з можливістю внесення застави.
Про це повідомляє hromadske із зали суду.
Заставу можна внести у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень. Апеляція на відповідне рішення суду може бути подана протягом 5 днів. Зазначимо, що спеціальна антикорупційна прокуратура просила заарештували Гладковського з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів 782 гривень.

Сам Олег Гладковський не погоджується з рішенням суду та заявляє, що продовжуватиме голодування. Адвокати соратника колишнього президента Петра Порошенка наголошували на незаконності затримання їхнього підзахисного та необґрунтованості ризиків. Захисники запевняли, що Гладковський протягом трьох років 265 разів виїжджав за кордон і повертався, тож це свідчить про відсутність його намірів ухилення від слідства.

Також захист наголосив, що у Гладковського проходило багато обшуків і ризик про знищення, приховування доказів є необґрунтованим. Адвокати просили відпустити Гладковського під особисте зобов’язання або на поруки.

Зазначимо, що 17 жовтня колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський спробував виїхати з країни, його затримали співробітники Національного антикорупційного бюро. Його підозрюють у двох епізодах: зловживанні службовим становищем та неправдивому декларуванні.

#НАБУ підтверджує затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2...

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
Geplaatst door НАБУ op Donderdag 17 oktober 2019

Нагадаємо, Олега Гладковського-Свинарчука затримано НАБУ, фото: хотів покинути Україну, - ЗМІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, зарплату Рябошапки показали усій країні: скільки отримує щомісяця Генпрокурор.

Також портал Знай.uа писав, що Гладковському-Свинарчуку повідомили про підозру у САП: ЗМІ розкрили деталі.