Президент Володимир Зеленський 21-24 жовтня здійснить робочий візит до Японії, де зустрінеться із прем’єр-міністром. Візит відбудеться з метою участі у церемонії інтронізації імператора Нарухіто. Про це йдеться на сайті глави держави.

У Зеленського з-поміж іншого заплановано зустрічі з прем'єр-міністром Сіндзо Абе, спікером Палати представників Тадамори Осима, спікером Палати радників Акіко Санто, членами японської парламентської асоціації дружби з Україною, керівництвом Японського агентства міжнародного розвитку (JICA) і Японської асоціації нової економіки (JANE), представниками японського бізнесу.

Володимир Зеленський \\ фото прес-служба Президента України
Володимир Зеленський \\ фото прес-служба Президента України

У рамках візиту президент України проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших країн.

Традиційна церемонія коронації імператора Нарухіто відбудеться 22 жовтня 2019 року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

59-річний принц Нарухіто - старший син який зрікся напередодні 125-го імператора Японії Акіхіто - в середу приступить до церемоній, супроводжуючим його сходження на імператорський трон Японії.

Разом з тим, відповідно до традиційного літочисленням в Японії, в ніч на середу попередня ера Хейсей ("миру") змінилася на еру "Рейву" - "Прекрасна гармонія" - епоху правління 126-го імператора Японії Нарухіто.

Однак процес зміни імператорської влади в Японії включає в себе безліч різних церемоній, основна частина яких повинна відбутися пізніше - у жовтні цього року.

На церемонії Сокуірей-сейден-але гі будуть присутні представники близько 200 країн, загальна кількість гостей як з Японії, так і з-за кордону, складе 2500 осіб.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Слід нагадати, що президенти України літали в Японію в 2016 році (Порошенко), 2011 році (Янукович), 2005 році (Ющенко) і 1995 року (Кучма).

Нагадаємо, раніше Зеленський придумав формулу ідеального майбутнього України: всього три компоненти: "Думаю, ми зможемо".

Також Знай.uа писав, що Зеленський влаштує нардепам холодний душ: масова чистка в рядах слуг народу.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський погодився давно: в Інтернет злили секретні документи щодо Формули Штайнмайера.