Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером. У рамках зустрічі говорили про ситуацію на Донбасі, інформує пресслужба Офісу президента.

Зустріч Зеленського і Штайнмаєра відбулася під час робочого візиту до Японії, де президент та перша леді взяли участь у церемонії інтронізації японського імператора Нахуріто.

Володимир Зеленський і Франк-Вальтер Штайнмаєр

"Сторони обговорили нинішню ситуацію на Донбасі", - інформує пресслужба. Офіс президента

Повідомляється, що Зеленський подякував Штайнмайеру за зусилля, докладені для політико-дипломатичного врегулювання війни на Донбасі. Український прездент також висловив вдячність за постійну увагу до питання відновлення територіальної цілісності України.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Володимир Зеленський і Франк-Вальтер Штайнмаєр провели зустріч в Японії

Під час розмови обговорили нормандський формат, який обидві сторони вважають ключовим для припинення агресії проти України.

"Україна виконала свою частину для відновлення роботи "нормандської четвірки". Розраховуємо на проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки" найближчим часом, адже всі перепони усунені", - зазначив Зеленський. Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Франк-Вальтер Штайнмайер отримав запрошення від Зеленського відвідати Україну.

Раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна заявив про призупинення підготовки саміту "нормандської четвірки" призупинилася через запитів однієї зі сторін.

Володимир Зеленський у Японії

Також відбулася зустріч Володимира Зеленського з главою парламентської асоціації дружби "Японія-Україна" Ейсуке Морі. Сторони говорили про можливість співпраці держав, а саме у напрямку відновлення Донбасу та подолання наслідків аварій на ЧАЕС та АЕС "Фукусіма-1".

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр підтвердив зустріч із Зеленським

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ОБСЄ показали, що відбувається в Золотому

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський побував на церемонії інтронізації імператора Нарухіто