Володимир Зеленський, президент України, у понеділок 21 жовтня вирушив з робочим візитом до Японії. У той же день він зустрівся з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а 22 жовтня разом з дружиною Оленою Зеленською був присутній на інтронізації 126-ого імператора Нарухіто.

Імператор Нарухіто

Початок інтронізації

Початок інтронізації

Інтронізація імператора - важлива подія не тільки для Японії, але і для всього світу. Для того, щоб підготувати урочистість, японський уряд витратив близько 147 млн доларів, було запрошено близько 2000 гостей зі 180 країн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Початок інтронізації

Початок інтронізації

Володимир Зеленський - перший президент України, якого запросили на інтронізацію імператора, оскільки попередня інтронізація відбулася 30 років тому. Подивитися церемонію можна на сторінці Офісу президента України в Facebook.

Участь Президента України Володимира Зеленського та пані Олени Зеленської у церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто.

Президент Володимир Зеленський та Перша Леді Олена Зеленська беруть участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. Сьогодні це одна з головних світових подій. До Токіо з‘їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. З новим імператором у Японії почалася нова ера «рейва», що можна перекласти як «гарна гармонія». Нарухіто зійде на 6,5-метровий трон. Традиційна церемонія яскрава і добре продумана. Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому. Володимир Зеленський став першим українським Президентом, запрошеним на церемонію. Дивіться пряму трансляцію тут.

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 21 oktober 2019

Інтронізацію проводили в палаці імператора Нарухіто, духовну церемонію не показували стороннім. За традицією, імператор проводить закриту церемонію, під час якої він повідомляє богам і предкам, що сходить на престол. Також за традицією Нарухіто зачитав звернення до богині Аматерасу, яка, як вважається, поклала початок імператорської династії в Японії.

Кадр з інтронізації, імператриця Масако та імператор Нарухіто

Після цього в храмі проводилося кілька ритуалів, один з них, теж недоступний стороннім, провела імператриця Масако у Святилищі трьох храмів.

Основна церемонія відбувалася на очах гостей у "Сосновому залі".

Нагадаємо, раніше Зеленський запланував зустріч з президентом Німеччини Штайнмаєром в Японії: названа дата.

Також Знай.uа писав про місію Олени Зеленської в Японії: що планує відвідати перша леді.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський зустрівся з прем'єром Японії Сіндзо Абе: анексія Криму, допомога Україні, санкції проти Росії та інші теми перемовин.