Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про зареєстроване провадження за фактом отримання неправомірної вигоди народними депутатами 9-го скликання.

"З метою перевірки викладеної у ЗМІ інформації, зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину народними депутатами України. Так, за інформацією, оприлюдненої у ЗМІ, 11 народних обранців, які є членами парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради", – йдеться в повідомленні САП.

Повідомляється, що САП вивчає справу за статтею про "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище", яка передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі з неможливістю обіймати певні посади терміном до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело миру" припиняється.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних".