Президент Володимир Зеленський вніс у Раду законопроект, який скасовує монополію на виробництво спирту в Україні з 1 січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Документ передбачає надання можливості суб'єктам господарювання будь-якої форми власності виробляти спирт при наявності відповідної ліцензії. При цьому оптова торгівля в Україні харчовим спиртом також здійснюється з ліцензією.

"Оптову торгівлю етиловим спиртом для медичних і ветеринарних цілей можуть здійснювати заклади охорони здоров'я та суб'єкти (організації) зооветеринарного постачання незалежно від форми власності за наявності ліцензії. Порядок ведення реєстру зазначених закладів встановлює Кабінет міністрів", - сказано в повідомленні.

Крім того, законопроект вводить повну лібералізацію експорту спирту з України. З метою захисту вітчизняного виробника імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати тільки уповноважені Кабміном підприємства.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Кабмін хоче розпустити "Голос України" та "Урядовий Кур'єр".

Як повідомляв портал Знай.uа, в українських університетах планують створювати стартап-платформи.

Також портал Знай.uа писав, що Мілованов не знає, що збирається приватизувати.