Як відомо, у Вищій кваліфікаційній комісії так звані "судді Майдану" досить успішно проходять переатестації. Так, з травня поточного року вже пройшли процес переатестації 28 суддів. Тепер вони будуть займати суддівський посаді довічно і отримуватимуть підвищену заробітну плату.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Slidstvo Info, які опублікували відео на YouTube.

ВККС

За інформацією журналістів, нещодавно український парламент проголосував за перезапуск ВККС. Тепер законопроект має підписати президент Володимир Зеленський. Але поки цього не сталося, кваліфікаційна комісія продовжує проводити оцінку суддів. І серед тих, хто успішно проходить оцінювання, є "судді Майдану".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Євромайдан
Євромайдан

Під час "Революції гідності" майже 350 суддів приймали рішення проти активістів Євромайдану. За даними Prosud, звільнили з них тільки 110 (станом на 1 лютого 2019 - ред.). Частина тепер намагається відновитися через суди. ВККС за три роки роботи залишила на посадах близько 100 "суддів Майдану". Також відомо, що за останні півроку комісія успішно переаттестовала менше 28 таких суддів. Деякі з них повинні бути люстровані або перебували під слідством.

Нагадаємо, в Одесі городяни влаштували суд Лінча нахабному квартирному злодієві: дика розправа потрапила на відео.

Як повідомляв Знай.uа в Україні з'явилося нове свято: кому Зеленський подарував день відпочинку посеред літа.

Знай.uа писав, Романенко розповів про початок політичної кризи в команді Зеленського: "Пішов процес війни".