Керівник Офісу президента Андрій Богдан розповів у інтерв’ю Українській правді, чому не був присутній на зустрічі Зеленського із Трампом і про "формулу "Штайнмаєра", пише Рoliteka.

"Чесно, не знаю. Володимир Олександрович сказав, що, мабуть, мені туди не треба йти", - зазначив Богдан, зізнаючись, що швидше за все це було пов'язане з негативним ставленням під час призначення його на посаду голови.

Також Богдан сказав, що немає зв'язку між "формулою Штайнмаєра" і її реалізацією з обміном полоненими. Це був взаємний крок один одному назустріч. Чи буде другий крок, я не знаю. Ми маємо велику надію.

"Ми абсолютно нічого не втратили, провівши обмін полоненими, тільки показали адекватність керівництва. Ми об'єднали Україну навколо цієї ідеї і все-таки звільнили наших громадян. І це дуже важливо, щоб наші воїни бачили, що їх там не кидають в полоні, якщо щось трапляється, а держава буде до останнього битися, щоб їх звільнити. Це сильний меседж", - каже Богдан.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Андрій Богдан вважає, що з "формулою Штайнмаєра" є рух до миру.

І Україна показує цей рух публічно: і протилежній стороні, Росії, потрібно якось відповідати, тому що позиція "я нічого не чую, я нічого не бачу" не сприймається середовищем навіть всередині Росії.

"Росіяни через свої засоби масової інформації накручені дуже вороже до України, вони вважають нас якоюсь негативною нацією, націоналістами. І в позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає – з тої сторони вже почнуться питання: а чому ми ведемо себе неадекватно?", - зазначає Богдан.

Також глава Офісу президента навів у приклад Афганістан. За його словами, війна там закінчилася не тільки тому, що були проблеми на міжнародному рівні, а тому що всередині СРСР почалося дуже багато рухів суспільних. І керівництво тоді вирішило, що ліпше вивести війська і припинити війну, щоб своє суспільство не будоражити.

Нагадаємо, українці ледь не зірвали секретну зустріч "Слуг народу": що сталося.

Як повідомляв портал Знай.uа, Богдан вперше зізнався, чим займається у команді Зеленського: "Я попереджав...."

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського у Золотому.