З власних джерел Знай.ua стало відомо про те, що Грігол Катамадзе може очолити Бюро фінансових розслідувань. Співрозмовник видання додав, що це призначення може дуже позитивно відзначитися на Україні, так як Грігол Катамадзе не пов'язаний з олігархічними кланами. Також, український бізнес отримає потужного союзника, який буде захищати його інтереси в державі.

Нагадаємо, президент Асоціації платників податків та екс-посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе отримав українське громадянство. Він зізнався, що перше бажання нарешті отримати його відчув під час інавгурації президента України Володимира Зеленського.

Грігол Катамадзе назвав інавгураційну промову Володимира Зеленського однією з найбільш якісних, причому не тільки серед українських президентів. Для нього прийняти українське громадянство означало відмовитися від грузинського і остаточне рішення він прийняв у травні 2019 року.

Зазначимо, що Катамадзе з 2009 по 2013 роки був Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні, а з 2013 року активно працює над спільними українсько-грузинськими проектами, проте не міг брати участь у суспільно-політичному житті, так як не був громадянином України.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На його думку, в Грузії вдалося досить швидко побороти корупцію, так як після Революції Троянд почали саме боротися, а не створювати різні органи. Він вважає, що Україні потрібно змінювати правила, а не боротися з наслідками.

Катамадзе вважає, що просто необхідно прийняти нові кодекси, які будуть прості і зрозумілі й однаково будуть інтерпретуватися, як суспільством, так бізнесом і контролюючими органами. Саме тоді для корупції не буде грунту.

Нагадаємо, Григол Катамадзе отримав українське громадянство.

Як повідомляв Знай. ua, Бюро фінансових розслідувань України.

Також Знай. ua писав, що відомий грузин Катамадзе отримав громадянство України.