У "Європейській солідарності" назвали кримінальну справу проти нардепа Софії Федини політичним переслідуванням і обмеженням свободи слова.

У фракції Петра Порошенка "Європейська солідарність" заявили про переслідування свого депутата Софії Федини. Про це повідомили в прес-службі політсили.

"Порушення кримінальних проваджень за висловлювання члена нашої фракції Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій є переслідуванням за погляди і обмеженням свободи слова в Україні", - йдеться в заяві.

Також в "ЄС" відзначили, що переслідування за висловлювання порушують статтю 34 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань".

Крім того, у "Європейській солідарності" вимагають закрити кримінальні справи і не зачіпати демократію в Україні, "бо переслідуючи свободу слова ви зазіхаєте на зміну конституційного ладу".

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Адже такі підходи точно віддаляють Україну від Європи, руйнуючи її імідж і створюють атмосферу, аналогічну північному сусідові", - резюмували у Порошенка.