Перша леді України Олена Зеленська відвідала японську школу та ознайомилася з організацією системи харчування дітей в Японії. Про це йдеться на сайті глави держави.

Як відзначається, дружина президента України під час робочого візиту до Японії відвідала молодшу школу Когай, де навчаються діти з першого до шостого класу.

Відтак, Олена Зеленська обговорила зі шкільним дієтологом, який є у кожній школі, особливості дитячого харчування в Японії. Зокрема, їй розповіли про те, що дітей у місцевих школах годують обідами, які за державними нормативами становлять третину від денної норми їжі дитини.

"Наявність дієтолога у школі дуже важлива, і мені хотілося б, щоб це втілили й в Україні", – розповіла дружина Зеленського.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Окрім цього, їй показали і приміщення, де готують обіди. Щоправда, зайти туди вона не змогла, адже на кухні дотримуються суворих санітарних норм.

"Працівники потрапляють всередину у змінному одязі та в масці, дієтологи консультують батьків школярів щодо індивідуальної харчової непереносності, а на початку кожного місяця працівники школи надсилають батькам меню, щоб вони могли проконтролювати харчування дитини", - йдеться на сайті.

Також, як підкреслюється, Зеленська відвідала уроки фізкультуру, де побачила, як діти допомагають один одному. Японці переконані, що це допомагає відчути власну відповідальність.

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".