Вищий антикорупційний суд у суботу обрав запобіжний захід для директора держпідприємства "Гутянское лісове господарство" Віктора Сиси. Як відомо, посадовця затримали 30 жовтня під час спроби дати $100 тис. детективу НАБУ.

Про це повідомила пресс-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Директор лісгоспу узятий під варту на 60 діб. Він може вийти під заставу 4,994 млн гривень.

За версією слідства, підозрюваний пропонував детективу гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження, пов'язаного з розкраданням значних обсягів деревини лісгоспу і продажем лісопродукції за заниженими цінами в користь підконтрольним йому компаніям.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Влітку під час наради президент Зеленський прямо на нараді подзвонив Віктору Сисе, який, за словами одного з працівників лісгоспу, знаходиться у відрядженні в Києві.

"Пан Сиса? Ми тут вас чекаємо. Ви в Києві? Зайдіть завтра в Офіс Президента в десять", — сказав Зеленський.

Факти незаконного використання лісових ресурсів стали відомі ще влітку, однак довести їх вдалось лише тепер. Зокрема йшлося про незаконну вирубку найдорожчих і цінних порід дуба з подальшою реалізацією деревини за кордон.

За дачу хабара лісникові інкримінується ч 3 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, Зеленський нагадав Ситнику про обіцяні посадки: "Всі корупціонери мають відповісти!"

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський запропонував зміни до бюджету на 2020 рік.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського у Золотому.