Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто зробив гучну заяву щодо України. Так, він повідоми, що українцям допоможуть та виділять 600 тисяч євро на розмінування Донбасу. Про це повідомили в прес-службі МЗС Фінляндії.

Як відзначається, цими днями, а саме 2 листопада, Хаавісто відвідав Україну. Відтак, він побував на Станиці Луганська, де зокрема побачив міст через Сіверській Донець, який є тимчасовим поки ремонтують основний.

Пекка Хаавісто

Окрім цього, міністр пообіцяв, що Фінляндія виділить Україні 600 тисяч євро на розмінування окупованих територій.

"Фінляндія бере участь у розвитку України, підтримуючи енергоефективність та шкільну реформу. Тому зробить додатковий внесок у 600 тисяч євро на гуманітарне розмінування. Міни у багатьох районах залишаються проблемою та ускладнюють сільське господарство та будівництво", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше Трамп несподівано вигнав Меркель, Макрона і Трюдо з свого клубу: "Шукайте інше місце...".

Також Знай.uа писав про хамство Трампа, чай від Джонсона і затоптана журналістка: 5 гарячих прикладів зустрічі політиків з пресою.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Лукашенко підняв тривогу із-за ядерної атаки: "Залишилося всього...".