Деякі політики у Норвегії переконані, що потрібно зняти санкції з Росії, тому що вони шкодять бізнесу в країні. Вони вважають, що РФ - "хороший сусід" й санкції проти країни-агресора недоцільні.

Зокрема, таку думку висловив глава губернської ради адміністративно-територіальної одиниці країни Фіннмарка Рагнхільд Вассвік, передає видання iFinnmark.

Водночас політик зазначила, що всі регіони Норвегії будуть слідувати за політикою столиці країни Осло, хоч і не погоджуються з такою позицією і вважають санкції марними.

"Ми знаємо росіян, ми співпрацюємо з ними, ми торгуємо з ними. Ми ставимо їм і критичні питання. Але тут, на півночі, ми сприймаємо росіян як друзів і сусідів. Звісно, нам здається дивним і неприродним вводити санкції щодо тих, кого ми вважаємо хорошими сусідами", – заявила Фіннмарка Рагнхільд Вассвік.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазначимо, за скасування санкцій проти Росії виступали і в Німеччині – цього домагалися "Ліва партія" і партія "Альтернатива для Німеччини". Однак парламент Німеччини відхилив ці пропозиції. Також нещодавно з'явилася інформація, що раніше президент США Дональд Трамп вже сказав, що хотів би, аби Росія знову долучилася до G8. Заяву Трампа підтримав також президент Франції Еммануель Макрон. Уряди Німеччини, Канади та Великої Британії виступили з критикою цього рішення.

Володимир Путін
Володимир Путін

ЄС ввів економічні санкції проти Росії у 2014 році через анексію Криму та агресію на Донбасі. Відтоді санкції тільки посилювалися та продовжувалися на довший термін.

Нагадаємо, Фінляндія пообіцяла "почистити" Донбас від мін: виділила щонайменше 15 мільйонів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".