Екс-голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт влітку 2016 року подав ідею про відповідальність України, а не Росії, за злам сервера керівного органу Демократичної партії. Про це свідчать документи, які в суботу, 2 листопада, опублікувало Міністерство юстиції США, повідомляє Радіо Свобода.

У США опублікували 500 сторінок витягів із інтерв'ю, електронних листів та інших документів, пов'язаних із доповіддю колишнього спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентську кампанію 2016 року.

Пол Манафорт
Пол Манафорт

Це сталося після рішення суду за позовами від американських ЗМІ – BuzzFeed News та CNN.

Судячи з оприлюднених документів, заступник керівника кампанії Трампа Рік Ґейтс розповів ФБР про цю теорію Пола Манафорта під час інтерв'ю, проведеного в межах розслідування Мюллера.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Видання The Washington Post оприлюднило статтю з посиланням на власні джерела, що, за словами чиновників, які працювали або ще працюють в адміністрації президента Дональда Трампа, він відчував "непереборну ненависть" до керівництва України через начебто спроби втручання у президентську кампанію 2016 року та те, що українські високопосадовці "жахливі, корумповані люди".

Пол Манафорт
Пол Манафорт

У звіті, опублікованому в квітні, Мюллер дійшов висновку, що Росія проводила "широкі та систематичні" зусилля щодо втручання у вибори 2016 року, використовуючи електронні листи, викрадені у чиновників Демократичної партії. Також, як вважає слідство, Росія причетна до кампанії в соціальних медіа для поширення дезінформації.

Москва незмінно заперечує своє втручання у будь-які вибори за кордоном, а Трамп заперечує будь-яку змову з росіянами.

Як відомо, Пол Манафорт раніше лобіював у США інтереси екс-президента України Віктора Януковича та Партії регіонів. Так, наразі виясняють отримання екс-менеджером виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом готівкових платежів від Партії регіонів.

Нагадаємо, у Путіна знову проблеми з його ракетою: "Не стрельнула".

Як повідомляв Знай.uа, посилки з підробками будуть знищувати: як зміняться правила на українській митниці.

Знай.uа писав, подарунок Трампа: в Одесі кинули якір катери Island, потужні кадри.