Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор заявляє у своїх свідченнях у Палаті представників Конгресу, що посол Сполучених Штатів в ЄС Гордон Сондленд сказав йому: підтримка України залежить від того, чи оголосить президент України Володимир Зеленський публічно про розслідування відносно компанії Burisma, де працював син колишнього віце-президента США Хантер Байден, а також про начебто втручання у вибори в США 2016 року з території України.

Повний текст вступного слова Вільяма Тейлора опублікував ряд американських видань, включаючи The Washington Post.

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

Критики президента США наполягають, що він використав затримку військової допомоги Україні, щоб підштовхнути український уряд до розслідувань, які могли б зашкодити його суперникові на майбутніх виборах президента ‒ демократу Джо Байдену. У Трампа стверджують, що, будучи на посаді віце-президента, Байден домігся відставки прокурора Віктора Шокіна нібито через його розслідування щодо Burisma, де працював син Байдена, передає "Радіо Свобода".

У Трампа також хочуть перевірки Києвом закидів стосовно того, що з території України втручалися у вибори президента США 2016 року. Мова йде про обставини оприлюднення в Україні інформації про отримання екс-менеджером виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом готівкових платежів від Партії регіонів. Надання цієї інформації НАБУ американському виданню The New York Times стало важливою віхою в повідомленнях ЗМІ та подальшому розслідуванні в США про нібито зв'язки штабу Трампа з Росією.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Трамп шантажує Зеленського
Трамп шантажує Зеленського

Згідно з текстом заяви Тейлора, в розмові з ним посол США в ЄС Сондленд повідомив, що Трамп сказав йому, що він хоче, "щоб Зеленський публічно заявив, що Україна розслідуватиме Burisma і нібито українське втручання у вибори в США 2016 року".

"Посол Сондленд також заявив мені, що він усвідомлює, що раніше допустив помилку, коли сказав українським чиновникам, що проведення зустрічі в Білому домі між Зеленським і Трампом залежатиме від публічної заяви про розслідування ‒ в дійсності, заявив мені посол Сондленд, "все залежатиме від такої заяви, включаючи політику допомоги з безпеки. Він заявив, що президент Трамп хотів, щоб Зеленський "вголос і публічно заявив, що він наказує провести такі розслідування", ‒ йдеться в тексті заяви Тейлора.

з'явились нові деталі скандальної розмови Трампа із Зеленським
з'явились нові деталі скандальної розмови Трампа із Зеленським

Оглядачі у США вказують, що свідчення Тейлора в цілому підтвердили, що Трамп хотів затримати допомогу Україні до початку розслідування по Байдену.

Як відомо, передбачуваний тиск президента США на президента України ‒ предмет розгляду в розслідуванні демократів у Палаті представників Конгресу про початок процедури імпічменту Трампа.

Нагадаємо, у Путіна знову проблеми з його ракетою: "Не стрельнула".

Як повідомляв Знай.uа, посилки з підробками будуть знищувати: як зміняться правила на українській митниці.

Знай.uа писав, подарунок Трампа: в Одесі кинули якір катери Island, потужні кадри.