Попри заяву президента України Володимира Зеленського про помилковість думки, що Україна "швидко і легко" поверне Крим військовим шляхом, жіночий рух опору в Криму не перестає діяти. Представниці "Кримської солідарності" не дають "закритися кримському питанню" і повертають Крим в інформаційну повістку – вони борються за права людини на півострові.

Дружини заарештованих кримських татар розповіли про те, як живуть без чоловіків і чому вважають, що їх сім'ї незаконно переслідують. Загалом за минулий рік в Криму затримали 120 людей, начебто причетних до тероризму та екстремізму. Жителі Криму бачать перед собою спільне завдання — боротьбу за справедливість та спробу зупинити репресивні дії.

Дружини заарештованих кримських татар не перестають боротися

Не мають права на відчай дружини заарештованих кримських татар. Серед них правозахисниця, аспірантка Муміне Салієва, чоловік якої був заарештований ФСБ два роки тому. Після обшуку, під час якого так нічого й не знайшли, чоловіка звинуватили у причетності до ісламської організації "Хізб ут-Тахрір", яка в РФ признана терористичною. У правозахисному центрі "Меморіал" дії силовиків назвали незаконними.

Повідомляється, що без батьківської опіки залишилося більше сотні дітей. Цих дітей підтримують та допомагають люди зі всього світу. Муміне Салієва не перестає вести активістську діяльність попри арешт і штраф, які наклали на неї за начебто демонстрацію терористичної символіки.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кримські татари

Жінка наголошує на тому, що таким чином, застосовуючи арешти й залякування, кримськотатарському народу намагаються дати зрозуміти, що будь-які їхні дії даремні. Активістка прогнозує поповнення рядів небайдужих саме жіноцтвом, вважаючи такий хід подій в Криму неминучим.

Нагадаємо, раніше військово-морські сили України отримали у подарунок від волонтера літак

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Україну насувається стихійне лихо

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, скільки заробили народні обранці за жовтень