Естонія підтримує повне приєднання України до політичної сім'ї Європейського союзу і НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляє видання ″Європейська Правда″.

Очільник МЗС Естонії прибув 4 листопада з візитом в Україну. На пресконференції у Києві Урмас Рейнсалу анонсував візит Володимира Зеленського в Таллінн в листопаді та заявив, що Таллінн підтримує повноцінне приєднання України до ЄС та НАТО.

При цьому Рейнсалу підкреслив, що Естонія завжи була і залишається відданим другом України.

″Естонія - відданий друг України і підтримує повне її приєднання до політичної сім'ї Європейського союзу і НАТО на підставі відповідних реформ і трансформацій в країні", - заявив міністр МЗС Естонії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу (фото з вільних джерел)
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу (фото з вільних джерел)
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу (фото з відкритих джерел)

Міністр Естонії окремо підкреслив, що Талін ніколи не визнає анексію Росією Криму та частини Донбасу, і підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він також нагадав, що Естонія стала першою країною Євросоюзу, яка заявила про невизнання російських паспортів, виданих на окупованих територіях Донбасу.

Рейнсалу також анонсував зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Естонії Керсті Кальюлайд. За словами міністра, вона відбудеться в Таллінні вже у листопаді

"Двосторонні відносини Естонії та України - безхмарні, але є ще багато сфер, в яких ми можемо поліпшити наше співробітництво. І саме це буде на порядку денному під час зустрічі наших президентів, яка відбудеться в кінці листопада", - сказав Рейнсалу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну з робочим візитом приїде міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу для обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Норвегії підставили підніжку Україні: заговорили про зняття санкцій з РФ

Також Знай.ua писав, друг Трампа звинуватив Україну у втручанні в американські вибори