Росія умисно продовжує порушувати норми і приниципи міжнародного права і вже сьомий раз нахабно ігнорує звернення України щодо повернення захоплених кораблів.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль. Замміністра підкреслила, що країна-агресор Росія вже сьомий раз порушує принципи міжнародного права.

Про це Олена Зеркаль заявила на своїй сторінці у Facebook

Замміністра зазначила, що Україна 4 жовтня 2019 року вчегрове звернулась до РФ з вимогою негайно звільнити українські морські судна ″Нікополь″, ″Бердянськ″ і ″Яни Капу″, нахабно захоплені агресором у Керченській протоці.

українські катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу» у порту Керчі. Фото: Getty Images
українські катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу» у порту Керчі. Фото: Getty Images
захоплені Росією українські катери

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До цього, за словами Зеркаль, було ще 6 ідентичних звернень, однак Київ не отримав відповідей на жодне з них, включаючи останнє.

″Відтак, той факт, що Росія досі не віддала нам незаконно захоплені кораблі є черговим свідченням порушення нею норм і принципів міжнародного права.

Росія намагається презентувати, що вона виконала рішення Трибуналу, коли звільнила наших хлопців (про що негайно після звільнення повідомила Міжнароднний трибунал з морського права).

Проте, це не так! Всі мають бути свідомі того, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права не виконано. Росія умисно продовжує порушувати норми і приниципи міжнародного права.

Допоки кораблі не будуть безумовно повернуті під контроль України, тиск на Росію має бути продовжений. Міжнародне співтовариство має бути свідоме триваючого порушення міжнародного права, а саме невиконання наказу″, - заявила замміністра МЗС.