Уряд перегляне показники ефективності для голів обласних державних адміністрацій. Про це заявив радник прем'єр-міністра Юрій Голик, повідомляє «Дзеркало Тижня».

Як зазначив Голик, встановлення нової системи оцінки ефективності керівників ОДА необхідне, тому що багато параметрів, за якими їх оцінювали раніше, не знаходяться під їхнім безпосереднім впливом.

«На цьому тижні була класна і потрібна нарада у міністра Кабміну Дмитра Дубілета. Тема: KPI для губернаторів та ОДА. Паралельно схожий документ ми пишемо зараз в Інституті майбутнього для всіх органів місцевого самоврядування. Бо наразі чітких критеріїв їхньої оцінки не існує», - заявив він.

Серед показників, на які голова ОДА не має впливу, Голик назвав рівень середньої зарплати по області, рівень заборгованостей по заробітній платі, рівень іноземних інвестицій. А також розповів про ті показники ефективності губернаторів областей, які можна розглядати як результат їхнього професіоналізму та якості менеджменту.

«По суті, це ті пріоритети, які повинні бути у губернаторів постійно і над якими вони повинні працювати. Наприклад, який відсоток власних доходів обласного бюджету йде в бюджет розвитку. Який відсоток споживання газу був заміщений альтернативними джерелами. Скільки котелень на альтернативних видах палива відкрито в області. Скільки кілометрів доріг капітально відремонтовано. Чи, швидше, який їх приріст. Капітально - ключове слово. Кількість дітей в черзі у дитячі садки. Тому що ОДА може і повинна будувати нові дитячі садки. Кількість дітей-сиріт та дітей, що залишилися без батьків, які живуть у прийомних сім'ях, малих групових будинках і дитячих будинках сімейного типу. Тому що діти не повинні жити в інтернатах. І в силах ОДА зробити це», - підкреслив Голик.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Серед таких показників радник прем'єр-міністра також назвав кількість шкіл, 100% доступних для дітей з особливими потребами, і рівень конкурентності на торгах, де замовником є ​​ОДА або її структурні підрозділи.

«На нараді було цікаво спостерігати за зіткненням двох концепцій - нашої з Дубілетом, в якій ми впевнені, що можливо все і у всьому повинен бути здоровий глузд, і концепцією деяких багаторічних чиновників, котрі щиро вірять в історичні догми. При цьому, як мені здалося, багато з них в результаті точку зору на більш сучасну поміняли», - резюмував він.

Раніше Юрій Голик назвав 8 причин, за якими Україні необхідні якісні дороги, і одна з головних серед них - інвестиційна привабливість всієї економіки країни.