В Україні не будуть перевіряти отримувачів субсидій та інших виплат, як це було запропоновано у відповідному законі. Так, президент Володимир Зеленський наклав вето на документ.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Зазначимо, що у законі йшлося про те, що матеріальний стан отримувачів субсидій та інших допоміжних виплат від держави матимуть право ретельно перевіряти. Метою такого нововведення було те, щоб зменшити кількість субсидіантів та відповідно зменшити витрати держави на покривання цих пільг.

Володимир Зеленський, president.gov.ua
Володимир Зеленський, president.gov.ua

Зокрема в отримувачів соцвиплат планували перевіряти правдивість даних, які особа подає до державних органів для отримання виплат. Перевірку українців мали б робити у трьох випадках - під подання документів на пільги, під час отримання самих після та після завершення періоду отримання таких виплат.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Субсидіанти
Субсидіанти

Додамо, що Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект 17 жовтня 2019 року. Тоді за нього проголосувало 249 депутатів. Наразі тексту пропозицій від президента щодо закону до Верховної Ради не надходило.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили лідери України і Туреччини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Австрія виділила Україні космічну суму на відновлення Донбасу: деталі.

Також "Знай.ua" писав, що речниця Зеленського Мендель потрапила у неприємності через поїздку до Станиці Луганської: на фото помітили...