Бійка ″головного радикала″ Ляшка зі ″слугою народу″ Герусом на скандалі не закінчилась і отримала продовження. Поліція відкрила ″дивну″ кримінальну справу, оскільки зробила це без відома учасників бійки і не хоче повідомляти її кваліфікації.

У четвер, 7 листопада, стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка з депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герус. Про це повідомив речник поліції Київської області Миколи Жуковича.

Зазначається, що після бійки ні Герус, ні Ляшко не зверталися з офіційними заявами в поліцію. А виробництво відкрили за зверненням Служби авіаційної безпеки. Бійка, як відомо, відбулася в залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль. Відео з інцидентом облетіло мережу, однак на ньому не видно, щоб учасники бійки пошкодили майно аеропорту.

Дивно і те, що в поліції не називають кваліфікацію справи, кажуть, що повідомлять про це пізніше, оскільки, за словами Жуковича, ″стаття вирішується″.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На уточнююче запитання Жукович зазначив, що при визначенні правової кваліфікації інцидента буде врахований той факт, що один з учасників бійки є чинним народним депутатом.

"Напевно, це буде враховано. Але ніхто з конфліктуючих сторін в поліцію не звертався. Яка стаття буде, наразі чітко не вирішено. Можливо, і хуліганство, може бути, і загроза державному діячеві ... Зараз вирішують", - додав спікер.

Нагадаємо, 6 листопада в аеропорту Бориспіль Ляшко побився з Герусом, звинувативши його в лобіюванні інтересів російських виробників електроенергії.

Справа в тому, що з 1 жовтня Україна відновила імпорт електроенергії з Росії, який не здійснювався з 2015 року. Імпорт здійснює компанія "Юнайтед Енерджі", яка належить Ігорю Коломойському.

Імпорт з Росії став можливий завдяки поправці Андрія Геруса до закону "Про зміни до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".

Більшість експертів називає початок імпорту електроенергії з Росії загрозою енергонезалежності України, оскільки країна-агресор використовуватиме його для політичного тиску на Київ. Також, за словами експертів, це загрожує євроінтеграції, оскільки згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна повинні від'єднатися від енергосистеми Росії-Білорусі в 2022 році і приєднатися до європейської енергосистеми.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшко заявив, що "формула Геруса" призведе до скасування санкцій проти Росії

Також Знай.ua писав, відео бійки Ляшка і Геруса потрапило в мережу